A láthatatlan pénzvilág

Soros György ötödik hadoszlopa a magyar médiában

2016. augusztus 16. 23:00 - aL_Ex

Jámbor András nézetei a pártok kampányfinanszírozásának átláthatóságáról

 

Jámbor András a Kettős Mércében egy vehemens cikket jelentetett meg Soros György és általa alapított Open Society Institute védelmében, melynek címe: A nagy, döbbenetes Soros-leleplezés. Mint ismeretes, hackerek feltörték az OSI szervereit és több mint 2500 fájlt szivárogtattak ki. Végre ezt is megértük! (Szivárogtathattak volna többet is!) Ennek kapcsán ismét beindult a „sorosozás”, meg persze Soros György védelme érdekében működésbe lépett az ötödik hadoszlop is. Ennek az ötödik hadoszlopnak az egyik tagja a Kettős Mérce, benne Jámbor Andrással.

jambor_andras.jpg

Jámbor András, az ötödik hadoszlop

Nyilván a 2500 fájlon van mit rágódni, de személy szerint én nem tartom Soros Györgyöt olyan ostobának, hogy a magyar kormány megdöntésére szervezkedne. De ha foglalkozna is ilyesmivel, akkor sem hiszem, hogy terhelő adatokat tárolna az OSI szerverein. Ez ugyanis eleve azt feltételezné, hogy az Open Society operatív vezetőinek kiszolgáltatja magát. Persze ilyen apróságok Jámbor András fejében meg sem fordulnak. De hasonló módon azt sem tudom elképzelni, hogy a nagy konspirátor a magyar belpolitika befolyásolására fordított pénzeket az Open Society könyvelésén futtatná keresztül. Legalábbis a nagy tételeket biztosan nem… Következtetéseket tehát nem igazán tehetünk arra nézve, hogy mit nem tartalmaznak a papírok.

Érdekes jelenségnek lehetünk tanúi. Miközben Jámbor András 2500 kiszivárogtatott fájl tartalmát szeretné cáfolni, ezt csak általánosságokban tudja tenni, hiszen egyetlen egy kifogásolt dokumentumot nem mutat be. Véleményem szerint nem is ismeri ezeknek a fájloknak a tartalmát, de hivatalból kötelességének érzi Soros György védelmét. Az olvasó pedig csak azt ismerheti a dokumentumok közül, amelyeket a magyar média bemutatott. Érzésem szerint az olvasó hátrányos helyzetben van a médiával szemben, mert a média elhallgatni igyekszik a kiszivárogtatott dokumentumok tartalmát. Nem tartom reálisnak, hogy kétes hírekről vitatkozzunk. Ugyanakkor azonban nekem nincs szükségem egyetlen fájl ismeretére sem ahhoz, hogy Soros György tevékenységéről a véleményemet elmondjam, elvi alapon az állásfoglalásomat általánosságban is meg tudom fogalmazni. Nincs szükségem tehát arra, hogy ismeretlen tartalmú dokumentumok valódiságát bizonyítsam.

Számomra egyébként sem jelentenek semmit az olyan „fedőnevek”, hogy „Civil újságírás projekt”, meg „14! névre keresztelt választásfigyelő alkalmazás”, ez akármi is lehet. Ettől függetlenül is világosan látszik, hogy Jámbor Andrásnak fogalma sincs, mit is jelent a politika pénzzel való manipulálása. Idézem, hogy szavai szerint milyen célokra fizetett az Open Society pályázati pénzeket (hogy az információk honnan származnak, azt a Kettős Mérce sem írta meg, megbízták az adatok közlésével, vagy a szerző a saját kisujjából szopta, nem tudjuk, esetleg Google-keresés eredménye, de forrásra való utalás sehol semmi).

"A szervezetek egy része a rasszista és szélsőséges politikai megnyilvánulások monitorozására, illetve az EP választásokon való részvételi kedv növelésére nyert el pénzt az OSI-tól. A támogatások nagyobbik része a választások tisztaságának megfigyelésére, a korrekt pártprogramok elemzésére, illetve a pártok kampányfinanszírozásának átláthatóságára ment el.

Rémisztő, hogy Soros mer a tiszta választásra és a kampányfinanszírozás kifehérítésére pénzt áldozni."

Csak és kizárólag Jámbor András szavainak tartalmát vizsgálom tehát. Mit is jelent a rasszista és szélsőséges politikai megnyilvánulások monitorozása? Megtudhatnánk valamit ezek eredményéről is? Nem azért vetem fel, mintha nem ismerném ezeknek a szavaknak a jelentését, de ahány ember, annyiféleképpen értelmezi azokat. Könnyen lehet, hogy én is „szélsőséges” vagyok, nem „náci” ugyan, hanem radikális baloldali.  A „rasszista” jelző jelentéséről pedig csak annyit, hogy egyesek szerint a menekültválságban kialakult véleményük alapján Magyarország felnőtt népességének 60-70 százaléka ezzel a szóval jellemezhető, amit én képtelen állításnak tartok. Szóval, mi is az a monitorozás?

Megtudhatnánk valamit arról, hogy mennyivel sikerült növelni az EP választásokon való részvételi kedvet az OSI pénzeknek köszönhetően? Nincs olyan kimutatás, ami ezt képes volna megmondani. Jól hangzó mondat, amolyan fából vaskarika.

Na és mi a helyzet a választások tisztaságával? Javult a helyzet az Open Society pénzeinek felhasználásával? Azt is sikerült megállapítani, hogy egyetlen politikai pártnak sincsen korrekt programja? Hiszen negatív kampányon kívül nem folyik más. De a leglényegesebb kérdés nem más, mint a pártok kampányfinanszírozásának átláthatósága. Javult valamit a helyzet a rendszerváltás óta? Szerintem nem! Szerintem Soros Györgynek ez nem is célja. Később kifejtem, hogy miért.

Egy nagy blöff az egész!  Akkor meg minek költünk egyáltalán rájuk?

Félek tőle, hogy Soros György is csak annyi pénzt akar a tiszta választásokra és a kampányfinanszírozás kifehérítésére áldozni, hogy az ő manipulációi azért rejtve maradjanak! Erre mit ír Jámbor András?

„… egy ilyen támogatás egyáltalán nem feltétlenül rossz az ország számára…”

Szóval nem feltétlenül rossz! De nincs kizárva, hogy az! Ez aztán érvelés a javából! Amolyan baloldali liberális, meg persze egyben demokrata is.

De ír a szerző még mást is… Az összegtől függetlenül…

„És még az olyan célok sem sértik meg az ország szuverenitását, mint mondjuk a szélsőjobboldal elleni harc, hiszen ezek olyan célok, amiket az ország állampolgárainak nagy, milliós tömege támogat, tehát van legitimitásuk. Ezek nem olyan célok, amelyek Magyarország szuverenitását, politikai berendezkedését, belpolitikai stabilitását befolyásolnák.

Aha. A szélsőjobboldalt direkt benne hagytam. Szóval a radikális jobboldal a mainstream liberális média szóhasználatában egyenlő a szélsőjobboldallal, tehát „náci”. Nyilván ugyanez vonatkozik a radikális baloldalra is, ami adott esetben törvényen kívüli kommunista összeesküvőt jelent. A szerző szavai szerint van legitimitása bármilyen eszközzel harcot folytatni ellenük, akár a politika pénzzel való befolyásolása révén is. Nem meggyőzéssel, politikai agitációval, érvekkel vitatkozva. Ebben a mondatban az is benne van, hogy a tévedhetetlen liberális vélemény meg sem akarja hallgatni az ellenérdekű fél érveit.

Egyáltalán ki jogosult azt megmondani, hogy milyen nézeteknek van „legitimitása” egy országban? A nagytőke? Az ilyen Soros-félék?

Elnézést kérek a kemény kifejezésért, de a szerző van olyan buta, hogy ezt le is írja! Kénytelen vagyok kimondani a dolgokat! És még ő nevezi magát baloldalinak, amikor egyebet sem csinál, mint a nagytőkét ajnározza!

Nyilván Jámbor András is úgy gondolja, hogy Soros György a saját pénzét költi, és joga van a pénzével azt csinálni, amit akar. Akár a politikát is befolyásolhatja a pénzével. Nyilván azt akarja mondani, ha én befolyásolni akarom a magyar belpolitikát, tegyem én is, nekem is szabad. De hogy eközben mi történik a szabadság-egyenlőség-testvériség hármas követelményével, az már mellékes. Az egyenlőség megint csak formálisan létezik. Mintha a szerző azt mondaná, ki mire vitte, kinek mennyi pénze van, annyit is ér! Soros Györgynek kétes pénzügyi spekulációból származik a vagyona, amit a politika befolyásolására költ. A másik ember pedig csak a munkabérét tudná erre költeni, ami még arra is kevés, hogy egy párt tagjaként tagdíjat tudjon fizetni.

A tőkésnek a tőkejövedelmekből van lehetősége a politika befolyásolására költeni, a munkásnak pedig csak a munkabéréből. A munkanélkülinek persze még ennyi esélye sincs. Jámbor András szerint – aki állítólag baloldali – ez így rendben is van! Nem feltétlenül rossz az ország számára. Nem sérti Magyarország szuverenitását.

Gratulálok ezekhez a szellemi képességekhez! Íme, az útja-módja annak, hogyan lesz a világ neoliberális! Ez eleve elrendeltetett, ha a politika pénzzel való befolyásolását megengedjük.

 

 

 

Ebben a blogbejegyzésemben egyetlen fájl tartalmát sem vizsgáltam a 2500-ból, amit a hackerek állítólag kiszivárogtattak az Open Society szervereinek tartalmából. Nem foglalkoztam mással, csak Jámbor Andrásnak, a Kettős Mérce újságírújának a leírt szavaival Ebben a cikkben tehát nincs mit támadni, nincs mit kifogásolni. Tisztán csak arról az elméleti kérdésről van szó, hogyan befolyásolja a pénz világa a politikát. Nincsen szó tehát semmiféle összeesküvés-elméletekről.

Közismert, hogy Soros György a saját vagyonából mennyit áldozott eddig az Egyesült Államokban zajló elnökválasztási kampányra. Mondhatnám, hogy ehhez nekünk semmi közünk, de sajnos ez nem így van, mert az Egyesült Államokból diktálják felénk azokat a feltételeket, hogy a pártok kampányfinanszírozása csak annyira legyen áttekinthető, amennyire az a pénzvilág érdekeinek megfelel. Nagyon kívánatos volna, hogy Soros György Magyarország (jelképes) határaitól minél távolabb fejtse ki a politika befolyásolására irányuló „áldásos” tevékenységét. De persze nemcsak ő, hanem a hazai oligarchák is.

 

 

 

Hogy Jámbor András szavainál maradjak, rémisztő, mennyire sötét alakok uralják a mainstream liberális médiát. Pedig nagyon komoly kérdésről van szó. Mi még előtte állunk egy olyan rendszerváltásnak, amelynek egyik feladata kell legyen a pénzvilág bármilyen befolyásának kizárása a politika világából! A tét igenis a szuverenitás, de ez már nem pusztán csak a nemzetet érinti, hanem a népszuverenitást, a közérdek és a közjó érvényesülését. Így települ rá a milliárdosok akarata a szuverén népre! Emiatt van az, hogy az átlagember a liberális demokráciát csak a pénz demokráciájaként értelmezi. Vajon Jámbor András ezt képes-e felfogni? Ebből a gondolatból fakad, hogy a magyar népnek nincs szüksége Soros György pénzügyi támogatására.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alex-penzvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr310416484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása